מרכיבים:
1 קילו קמח + 3 כוסות סולת
3-4 כוסות מים בהדרגה (אם יש צורך ניתן להוסיף)
1 ורבע כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה
2 כפות שמן (לא חובה)
הוראות הכנה:
מערבבים את השמרים, הסוכר והמים, מוספים את הקמח (מנופה) ומעל מפזרים את המלח, את המים מוספים בהדרגה (עד ליצירת בצק רך ודביק לא מימי מדי), מכסים בניילון ומנחים להתפחה.
לאחר מנוחה של הבצק משחררים את האוויר על ידי תפיחות עם כף היד ומעבירים לסיר אלומיניום (ג׳חנון) מרופד בנייר אפיה ומשומן מעט. משאירים את הבצק לתפוח בסיר לעוד מספר דקות, שמים נייר אפיה משומן מעל וסוגרים את הסיר.
מחממים על הגז מחבת ועליה את הסיר על אש נמוכה.
אחרי 20 דקות בערך פותחים את הסיר, רואים שהחלק העליון בשל/אפוי, הופכים יחד עם מכסה סגור למשטח השיש ומרימים בעדינות את נייר האפיה התחתון ומחזירים שוב להשחמה של החלק התחתון…
למי שאוהבים ניתן להוסיף לתערובת בשביל הטעם והריח: קצח גרגירים או חילבה גרגרים, בהצלחה ?
"מלקם סגד בהל"
חג סיגד שמח לכל תושבי כרמית.